Aantal in Diemen gekapte bomen loopt op tot 442

Het aantal bomen dat in Diemen al gekapt is of binnenkort geveld wordt voor nieuwe projecten loopt op tot 442. De gemeente heeft vergunning verleend voor het kappen van 36 bomen in Holland Park West, een nieuw gedeelte van de wijk Holland Park. Die bomenkap was al eerder aangekondigd. Nu is eveneens vergunning verleend voor het vellen van nog eens 210 bomen voor de fasen 3 en 4 van Holland Park West. Dat blijkt uit de officiële publicaties van de gemeente in weekblad Diemernieuws. De wijk Holland Park West, tegenwoordig bekend als Xplore, wordt wel aangekondigd met: ‘’Het groen is overal in de buurt voelbaar en beleefbaar.’’ Elders in Diemen is een vergunning aangevraagd voor het kappen van nog eens zestien bomen langs de Rode Kruislaan. De afgelopen maanden zijn in dezelfde omgeving in het centrum van Diemen langs de Martin Luther Kinglaan, de Ouddiemerlaan en de Harmonielaan al een 180-tal bomen verdwenen voor de aanleg van het nieuwe spoorviaduct bij station Diemen.

Archieffoto