Bergwijkpark Diemen

Diemen krijgt er ruim 500 nieuwe inwoners bij

Diemen heeft er in het net afgelopen jaar 524 inwoners bij gekregen. Het inwonertal per 31 december 2020 stond daarmee op 31.304 vergeleken met 30.780 aan het begin van dat jaar, aldus cijfers van het CBS. De bevolking van Diemen is daarmee vorig jaar met 1,7 procent toegenomen, een sterkere groei dan in Amsterdam dat er maar 0,6 procent inwoners bij kreeg. Diemen was in 2019 nog de snelst groeiende gemeente van Nederland maar die ’titel’ gaat nu naar het naburige Weesp. Het inwonertal van Diemen aan het begin van dit nieuwe jaar is verder wel zo’n 600 lager dan de 31.900 waar de gemeente Diemen tot nu toe van uit is gegaan. Dat achterblijven van de groei komt waarschijnlijk door het vanwege de coronacrisis wegblijven van studenten en expats in het complex OurCampus in Diemen-Zuid. Een aantal van de daar en elders in de gemeente wonende studenten is ook vertrokken. Verder is ook de oplevering van nieuwe woningen in Punt de Sniep aan de Muiderstraatweg verschoven van eind 2020 naar komend voorjaar.