Overval

Politie betrapt weer fietsendief op heterdaad in Diemen-Zuid

De politie van Diemen heeft in de nacht van dinsdag op woensdag opnieuw een fietsendief weten aan te houden in Diemen-Zuid. Tijdens de surveillanceronde zagen de agenten bij de fietsenstalling een man op zijn hurken zitten. Om hem heen lagen verschillende inbrekerswerktuigen en ook een fiets. ‘’Al snel werd ons duidelijk dat het niet zijn eigen fiets betrof. Uiteraard hielden wij de man aan voor de diefstal van de fiets. Naast de berichtgeving over de aanhouding, ook een verzoek vanuit ons. Wij vermoeden dat de fiets niet op of rondom het station zelf is gestolen. Kent u de fiets, en/of de eigenaar, dan komen wij graag met u in contact en verzoeken wij u contact met ons op te nemen via 0900-8844, politie Diemen Ouder-Amstel,’’ meldt de wijkagent voor Holland Park. Net een dag eerder pakte de politie ook al een fietsendief in de parkeergarage van een flatgebouw aan de Gerrit Rietveldsingel in die wijk. Ook hij bleek meerdere inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De wijkagent vraagt bewoners in dit geval hun fietsen goed na te kijken of er sloten zijn opengebroken of schade is ontstaan.