Werk tijdelijke overweg en weg voor spoorviaduct Diemen begint

In het centrum van Diemen beginnen maandag 18 januari de verdere werkzaamheden voor de aanleg van een tijdelijke spoorovergang en weg om de bouw van een spoorviaduct in de Ouddiemerlaan mogelijk te maken. Na maanden voorbereidingen, waardoor de contouren van de tijdelijke weg al lange tijd zichtbaar zijn, wordt de Martin Luther Kinglaan van maandag 18 januari tot 29 maart bij de rotonde met de Ouddiemerlaan afgesloten. Ook de fietsenrekken en parkeervakken bij de eerste flat van de ML Kinglaan verdwijnen. In het nabijgelegen grasveld wordt een tijdelijke parkeerplek aangelegd. Bewoners van Ruimzicht-West worden met een woud aan borden gewezen op de omleiding via de Arent Krijtstraat. Vanaf 26 april 2021 kan de tijdelijke weg en de tijdelijke spooroverweg worden gebruikt als route naar Diemen centrum en vice versa. Dan wordt ook de huidige spooroverweg aan de Ouddiemerlaan afgesloten. Aan beide zijden van de spoorovergang op de Ouddiemerlaan bevindt zich dan een bouwterrein en wordt er gebouwd aan de spooronderdoorgang. Die werkzaamheden gaan twee jaar duren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door aannemer Mobilis-Hegeman in opdracht van ProRail en in samenwerking met gemeente Diemen.