Theater de Omval in centrum Diemen krijgt uitbouw

Theater de Omval in het centrum van Diemen krijgt een forse uitbouw op het parkeerterrein aan de Prins Mauritslaan, aan de achterzijde van het huidige gebouw en het gemeentehuis. De Omval heeft bij een toelichting een tekening van die uitbreiding gepubliceerd. Op het parkeerterrein, waar als enige in het betaald parkeergebied in het centrum van Diemen vanaf 19.00 uur vrij geparkeerd kan worden, zullen daarvoor 15 van de huidige 70 parkeerplekken moeten verdwijnen. De gemeente Diemen stelt dat metingen van de parkeerdruk hebben uitgewezen dat dit geen problemen op zal leveren. De uitbreiding levert Theater de Omval een kleinere multifunctionele zaal op en is verder vooral nodig om plaats te maken voor de OBA bibliotheek die van het Wilhelminaplantsoen naar het theatergebouw moet verhuizen. De gemeenteraad moet volgende maand beslissen over een kredietaanvraag van bijna vier miljoen euro voor dit project.