Overval

Politie pakt vier verdachten na straatroof Diemen-Zuid

De politie heeft vrijdagavond vier verdachten aangehouden van een korte tijd eerder gepleegde straatroof op de Bergwijkdreef bij Holland Park in Diemen-Zuid. Het slachtoffer had een afspraak met een persoon via een verkoopsite om een telefoon te verkopen. Wanneer de twee elkaar ontmoeten voor een appartementencomplex en het slachtoffer zijn telefoon overhandigt, laat de koper geen geld zien maar een vuurwapen. De man bedreigt het slachtoffer en schiet er vervolgens mee in de lucht. De verdachte vlucht vervolgens de Bergwijkdreef op in de richting van een auto, die geparkeerd staat op een parkeerplaats. Het slachtoffer weet een goede omschrijving en het kenteken door te geven aan het Operationeel Centrum. Meerdere politie~eenheden gaan op zoek naar het voertuig en rond 20.00 uur wordt de auto aangetroffen op de Middenweg ter hoogte van de Kruislaan. De politie houdt de vier inzittenden aan en sluit hen op in het bureau. De recherche is nog wel op zoek naar getuigen of mensen die camerabeelden hebben in de omgeving van de Bergwijkdreef. Neem contact op met 0900 8844 of anoniem via 0800 7000.