Horeca Diemerplein krijgt rond corona ‘maatwerk van verhuurders’

De horecabedrijven in en rond winkelcentrum Diemerplein hebben goed overleg met hun verhuurders over de gevolgen van de sluiting door de coronacrisis. De gemeente meldt ook dat ‘vrijwel alle verhuurders maatwerk leveren aan hun huurders’. De gemeente heeft wel contact gehad met diverse huurders en verhuurders van horecapanden in en rondom het Diemerplein. Maar verschillende horeca-ondernemers hebben daarbij aangegeven dat zij geen rol zien voor de gemeente om zich te mengen in gesprekken tussen huurder en verhuurder, meldt de gemeente in een corona update aan de raad. ‘’Huurders die hebben aangegeven wel een rol te zien voor de gemeente hebben wij ondersteund door de betreffende verhuurders een brief te sturen met de oproep om zoveel mogelijk maatwerk te leveren aan de huurders in verband met de coronamaatregelen.’’ B&W geven met die activiteiten gehoor aan een eerdere oproep uit de gemeenteraad.