Burgemeester Boog: avondklok voelt vreemd en beklemmend

‘’Vanavond nog een korte wandeling door Diemen gemaakt voordat de avondklok weer inging. Vanaf ‪21.00 uur verplicht binnen zijn: het voelt beklemmend, het blijft een vreemde gewaarwording en hopelijk zijn we er snel vanaf. Het is net zoals vele andere coronamaatregelen erg vervelend dat het nodig is. En al had ik ten aanzien van de avondklok een andere keuze gemaakt dan het kabinet, ik begrijp dat buitengewone maatregelen nodig zijn om mensenlevens te redden en de zorg te ontzien.’’ Dat schrijft burgemeester Erik Boog van Diemen maandagavond op Facebook. ‘’Vanaf afgelopen weekend hebben we na de strengere lockdown er ook een avondklok bijgekregen. Dat is bij velen stevig binnengekomen. Veel inwoners van ons dorp hebben het er moeilijk mee. Bijna niemand ontmoeten en na ‪21.00 uur nergens heen mogen. Ik snap heel goed dat alle maatregelen mensen verdrietig, angstig, boos of in de war maakt.’’ Boog ziet ook een lichtpuntje: ‘’We hielden ons in Diemen steeds beter aan de regels, lieten ons testen als dat nodig was en beperkten onze sociale contacten. Het aantal besmettingen in Diemen is gelukkig dan ook fors gedaald de laatste weken. Dat is positief nieuws.’’ De burgemeester betreurt echter wel dat het vaccineren in Nederland erg traag gaat.