Prijzen koopwoningen in Diemen schieten omhoog

De markt voor koopwoningen in Diemen ligt er, ondanks de pandemie, nog steeds zeer goed bij, ook in het hogere segment. Woningen worden snel verkocht waarbij vaak een hoger bod op tafel wordt gelegd dan de vraagprijs. Dat zegt Mark van Berkum, register makelaar bij Ameo Makelaars & Taxateurs, gevestigd aan de Hartveldseweg in Diemen. ‘’De instroom van Amsterdamse ‘doorstromers’, dus mensen die een appartement in Amsterdam inruilen voor een eengezinswoning in Diemen, is groot. Eigenlijk zijn alle delen van Diemen momenteel zeer gewild, maar Plantage de Sniep steekt er met kop en schouders bovenuit. Mensen waarderen de opzet van de wijk en de moderne bouw zeer en dit zorgt er voor dat de woningen in deze wijk al snel € 100.000,– duurder zijn dan een vergelijkbare eengezinswoning in Diemen Noord of Zuid. Overigens is het ook opvallend dat Diemen Zuid zich in een warme belangstelling van de Amsterdammers mag wentelen, dus ook hier gaan de prijzen hard omhoog. Het overbieden van de vraagprijs is momenteel eerder regel dan uitzondering en dat is wel eens anders geweest. Kortom; zolang de rente laag blijft, verwachten wij niet dat er een prijsdaling zal plaatsvinden.’’