Waternet kampt met ernstige vertraging bij rekeningen

Waternet, dat ook in Diemen het drinkwater en andere waterdiensten verzorgt, kampt met een ernstige vertraging met het sturen van rekeningen en het afschrijven van termijnbedragen. Dat komt doordat Waternet overstapt op een nieuw IT-systeem. ‘’Daardoor konden we een tijd geen rekeningen sturen of geld afschrijven voor uw drinkwater,’’ meldt Waternet. Wie afgelopen maand de meterstand heeft doorgegeven, krijgt een jaarrekening pas op een later moment. Waternet kan nog niet precies zeggen wanneer dat zal zijn. Ook is meer tijd nodig voor het afschrijven van automatische incasso’s. Zo wordt het termijnbedrijf over december pas deze week afgeschreven en zit er ook vertraging bij het termijnbedrag van januari. Daardoor kan het voorkomen dat Waternet twee bedragen in korte tijd bij haar klanten incasseert.