Auto in beslag in Diemen, 3.100 euro aan openstaande boete

De politie heeft vrijdagavond op de Overdiemerweg in Diemen een auto in beslag genomen omdat de bestuurder nog ruim 3.100 euro aan bekeuringen moest betalen. De auto was niet eigendom van de bestuurder. Zo’n dwangmiddel wordt pas opgelegd als zowel brieven van het CJIB als de inzet van een deurwaarder geen uitkomst hebben geboden. ‘’Een simpele’ staande houding vanwege een kapot achterlicht liep even anders,’’ aldus de verkeerspolitie Amsterdam die de politie van Gooise Meren assisteerde bij de actie. ‘’Zowel de bestuurder als de bijrijdster lieten duidelijk weten dat zij het er niet mee eens waren en gaven aan dat wij de wet niet zouden kennen. Dit had echter geen effect; de auto is meegenomen door een berger en wordt gestald op een afgesloten politie terrein. De auto kan weer worden opgehaald als het verschuldigde bedrag is betaald (inclusief sleep-/ en stallingskosten), of wanneer de wettelijke termijn is verstreken. Mocht dit dwangmiddel óók geen uitkomst bieden dan kan het rijbewijs van de bestuurder worden ingenomen of kan hij zelfs gegijzeld worden. Betaal daarom uw bekeuringen op tijd!’’ stelt het verkeersteam van de politie.

(Foto verkeersdienst Politie Amsterdam)