Campus

Politie Diemen treedt op tegen fietsen over OurCampus

De politie van Diemen gaat in samenwerking met handhaving van de gemeente harder optreden tegen het fietsen of met de bromfiets/scooter rijden over het voetgangersgebied van OurCampus in Diemen-Zuid. Overtreders kunnen een boete krijgen van 60 euro voor een fiets of 100 euro voor een bromfiets. β€˜β€™Na diverse controles in 2020 blijkt, dat er veelvuldig wordt gefietst in het voetgangersgebied op de Campus in Diemen-Zuid. Veel fietsers (en bromfietsers) gebruiken het voetgangersgebied als een sluiproute van Diemen naar Zuidoost en andersom. Dit veroorzaakt gevaarlijke situaties en irritaties bij voetgangers. Daarbij staan er duidelijke verkeersborden en extra borden zelfs in de Engelse taal om dit duidelijk te maken. Aangezien de politie in 2020 veel heeft gewaarschuwd, gaat de politie nu in samenwerking met de handhaving van gemeente Diemen en Samen Veilig handhavend optreden,’’ deelt de wijkagent voor Holland Park mee. De politie verwijst naar het fietspad dat om de Campus heen ligt.

(archieffoto)