Eerste paal geslagen voor nieuwe sporthal Diemen

Wethouder Jeroen Klaasse van sport heeft vrijdag de (symbolische) eerste paal geslagen voor de nieuwe sporthal aan de Prins Bernhardlaan in Diemen. Die hal wordt gebouwd naast de bestaande sporthal, die gerenoveerd zal worden. Tussen beide sporthallen komt een nieuwe kantine. Zo ontstaat een modern, duurzaam sportcomplex met veel mogelijkheden voor indoor sporters. Wind Design & Build bouwt het nieuwe sportcomplex naar ontwerp van architect Sjoerd Betten. Sportverenigingen die veel gebruik maken van de sporthal waren nauw betrokken bij het ontwerp. Ook de omgeving van de sporthal wordt opnieuw ingericht. ‘’We willen als gemeente graag zoveel mogelijk inwoners de gelegenheid bieden om te sporten. Diemen groeit en dat betekent dat we ook onze sportfaciliteiten moeten uitbreiden. Ik ben dan ook erg blij dat we nu zijn begonnen met de bouw van deze nieuwe sporthal’, aldus Klaasse. Het nieuwe gebouw is naar verwachting eind 2021 gereed, de oplevering van de renovatie van de bestaande sporthal is medio 2022 gepland. Gedurende de bouw en renovatie blijft er altijd één sporthal beschikbaar voor gebruik.

foto Gerrit Alink