vrijheidsmaaltijd

Halsema ruilt van plaats met burgemeester Diemen

Burgemeester Femke Halsema van Amsterdam gaat van plaats verruilen met collega Erik Boog van Diemen. Halsema is een boegbeeld van GroenLinks maar die partij heeft bij de recente verkiezingen fors verloren in Amsterdam. De partij was vroeger de grootste maar is nu geduikeld naar de derde plaats. D66, de partij van Erik Boog, is daarentegen de winnaar en nu de veruit grootste partij in de hoofdstad. Halsema: ‘’Het leek me juist een conclusie te trekken uit dat verlies. Ik heb daarom contact opgenomen met Erik en voorgesteld van plaats te wisselen: ik burgemeester van Diemen én hij van Amsterdam. D66 verdient die plaats nu. Wij werken sinds het begin van de crisis nauw met elkaar samen en ik heb Erik leren kennen als een zeer bekwaam bestuurder. Bovendien maakt hij veel werk van bestrijding van de criminaliteit wat in Amsterdam een belangrijk onderwerp is.’’ Het plan zal donderdag worden besproken in een buitengewone vergadering van de gemeenteraad van Diemen die om 20.00 uur begint. Als de raad geen bezwaar heeft, dan wordt Halsema direct daarna beëdigd tot burgemeester van Diemen en vertrekt Boog per direct naar de hoofdstad.