Duurzaamheidslening Diemen biedt ruimere mogelijkheden

De gemeente Diemen heeft de lening voor het verduurzamen van woningen verruimd. De lijst van energiemaatregelen waarvoor geleend kan worden is uitgebreid. Zo zijn er technieken toegevoegd om de omslag naar een aardgasvrije woning te stimuleren, bijvoorbeeld aanleg van lage temperatuur verwarming, aanschaf van een warmtepomp of infrarood warmtepanelen. Ook kan geleend worden voor de aanleg van groendaken, of voor deelname aan lokale collectieve of coöperatieve energieopwekking en/of het vervangen loden leidingen. De eisen voor isoleren zijn echter aangescherpt naar de stand van de techniek. Het gaat dan bijvoorbeeld om dakisolatie, vloerisolatie en paneelisolatie. Er zijn ook voorwaarden versoepeld. Onveranderd blijft de mogelijkheid om de lening in te zetten voor zonnepanelen zonder dat er andere maatregelen aan de woning worden getroffen. Bij de nationale energiebespaarlening kan lenen voor zonnepanelen alleen in combinatie met tenminste één andere verduurzamingsmaatregel.  Op www.diemen.nl (zoekterm duurzaamheidslening) staat meer informatie over het aanvragen van de lening.