wc Diemerplein

Corona vermoeidheid slaat toe in Diemer winkelcentrum

Steeds meer mensen in Diemen houden zich niet meer aan de coronamaatregelen. ‘’De vermoeidheid slaat toe en diverse mensen zetten zich af tegen de regels, dit zien we met name terug in winkelcentrum Diemerplein.’’ Dat schrijven B&W in een volgende coronabrief aan de gemeenteraad. Boa’s en politie zijn ook tegen diverse activiteiten aangelopen die in strijd zijn met de momenteel geldende regels. Het is de gemeente wel gelukt om subsidie te krijgen voor ondersteuning van die toezichthouders. Daardoor zijn nu twee mensen in Diemen ingezet als gastheer/gastvrouw. Zij lopen in de diverse winkelcentra en op de markt en worden zo mogelijk ook nog bij de scholen ingezet. De gemeente heeft verder ook informatie verstrekt richting de winkeliers in verband met de mogelijkheid om te winkelen op afstand. Daarnaast zijn er ook diverse vragen van sportaanbieders beantwoord over het sporten van volwassenen in groepjes van vier.