Huisartsen Diemen beginnen met corona prikken

De huisartsen in Diemen zijn begonnen met vaccineren tegen corona. De huisartsen stellen daarbij het belangrijk te vinden dat iedereen die een oproep heeft gekregen ook gaat komen. ‘’Vaccinatie redt levens, de risico’s van niet vaccineren zijn heel groot. We hopen dan ook op een hoge opkomst,’’ aldus directeur Francine Francken van Gazo, de stichting waar de gezondheidscentra in Diemen-Noord en -Zuid toe behoren. Het gezondheidscentrum Diemen Zuid werkt samen met huisartsen uit Zuidoost. Zij gaan volgende week de hele week prikken in het buurthuis NoLIMIT (bij metro Ganzenhoef). Iedereen die in aanmerking komt heeft een persoonlijke uitnodiging gehad. Het gaat om iedereen die geboren is in de jaren 1956 tot en met 1960. Ook mensen met het Down syndroom en een BMI van 40+ die zijn geboren van 1946 – 2002 hebben een uitnodiging gekregen. I.v.m. het tijdelijk pauzeren van de vaccinatie van AstraZeneca voor de leeftijdsgroep onder 60 jaar is nog niet zeker of de mensen met BMI40+ en met Down Syndroom jonger dan 60 jaar geprikt gaan worden. Overigens gaat het RIVM inmiddels ook mensen uit 1947 tot en met 1951 uitnodigen voor een vaccinatie.