Zes nieuwe Greenwheels deelauto’s in Diemen

Deelautobedrijf Greenwheels heeft zes nieuwe auto’s in Diemen geplaatst. Het aantal Greenwheels deelauto’s in Diemen komt daarmee op negen. De bekende rode auto’s zijn beschikbaar voor iedereen met een rijbewijs als aanvulling op de mobiliteitsbehoefte van mensen die af en toe een auto nodig hebben. De nieuwe auto’s zijn noodzakelijk om te voldoen aan de stijgende vraag naar deelvervoer in Diemen. In 2008 werd de eerste Greenwheels deelauto geplaatst, inmiddels is het aantal opgelopen tot tien. En daar stopt het niet, volgens directeur Andrew Berkhout: “We zien een stijgende bezettingsgraad van onze deelauto’s in Diemen, zowel de compacte auto’s als de ruimere variant. Daarom plaatsen we nu in een keer zes extra auto’s bij.” De nieuwe auto’s zijn op diverse locaties in Diemen geplaatst, waaronder de Schoolstraat en bij het treinstation Diemen Zuid. Er is gekozen voor vier nieuwe compacte stadsauto’s van het type Volkswagen up! en tweemaal de Golf Variant. De auto’s staan op een vaste parkeerplaats, te lokaliseren met behulp van de Greenwheels app. De deelauto kan worden geopend via de app of met een OV-chipkaart.