Heien nieuwbouw Holland Park Diemen begint uur later

Het heien voor de nieuwe wijk Holland Park West in Diemen levert zoveel geluidsoverlast op voor de omwonenden dat het bouwteam heeft besloten om een uur later met dat heien te beginnen. De heimachines gaan nu iedere werkdag vanaf acht uur aan het werk terwijl dat momenteel zeven uur is. β€˜β€™De geluidsoverlast kan niet helemaal voorkomen worden maar hiermee hopen wij de omwonenden tegemoet te komen,’’ meldt het bouwteam. De nieuwe wijk wordt pal naast Our Campus en tegenover het bestaande deel van Holland Park aan de Bergwijkdreef gebouwd. Naast de bouwplaats bevindt zich voorlopig ook nog een complex studentenwoningen. Holland Park West, ook bekend als Xplore, omvat ruim 700 woningen alsmede een nieuwe openbare basisschool. Twee weken geleden is als eerste fase begonnen met het werk aan twee parkeergarages.