Voortbestaan Manege Diemen bedreigd door komst zonnepanelen

Het voortbestaan van Manege De Eenhoorn in Diemen komt in gevaar omdat B&W het terrein van de stallen en rijbanen heeft aangewezen als locatie voor de plaatsing van zonnepanelen. ‘’De gemeente Diemen verliest hiermee haar derde grootste sportlocatie (420 actieve ruiters) alsmede een 6-tal fulltime arbeidsplaatsen van veelal mbo-opgeleiden, zomede een waardevol natuurgebied waar onze paarden en ruiters gebruik van maken,’’ schrijft het bestuur van de manege in een bezwaarschrift tegen de zogenaamde RES waarin de plannen zijn vermeld. Wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg stelt in een reactie dat hij zo snel mogelijk met het bestuur van de manege wil gaan praten om misverstanden uit de weg te ruimen en de situatie verder uit te leggen. De Eenhoorn, gelegen in de afrit Diemen-Noord van de A1, heeft zich de laatste jaren getransformeerd van een kleine zieltogende vereniging naar één met thans ruim 420 enthousiaste jonge en oude ruiters, legt het bestuur verder uit. De Eenhoorn heeft zich bovendien geprofessionaliseerd door de inzet van een 12-tal gediplomeerde instructeurs en verzorgers waarvan 5 afkomstig uit Diemen. Maatschappelijk biedt de Diemer vereniging jaarlijks zo’n twaalf studenten een stageplaats. ‘’De gemeente Diemen heeft met de Eenhoorn een huurovereenkomst gesloten. De huurovereenkomst betreft de weilanden inclusief het terrein waar de rijbanen en stallen zijn gevestigd. Plaatsing van zonnepanelen kan slechts indien de gemeente de huurovereenkomst opzegt. Gedeeltelijke opzegging behoort niet tot de mogelijkheden omdat bijvoorbeeld de weilanden noodzakelijk zijn voor onze paarden en ruiteractiviteiten. Zonnepanelen in plaats van rijbanen en stallen betekent einde van de ruitersport in Diemen.’’