Jumbo Diemen

Uitbreiding Jumbo Diemen-Zuid komt stap verder

De supermarkt van Jumbo in Diemen-Zuid wordt uitgebreid met circa 400 vierkante meter winkeloppervlak. Dat betekent dat er ruim een kwart van de huidige oppervlakte bij komt. De verruiming vindt zowel op de begane grond als op de eerste verdieping plaats. De tweede laag zal maximaal acht meter hoog worden. Dat staat in een notitie van B&W aan de gemeenteraad. Tegelijk wordt de functie ‘winkels’ geschrapt voor de ruimten op de begane grond aan de Ouderkerkerlaan tegenover de school. Hier mogen voortaan alleen woningen in komen. Voor de uitbreiding van de supermarkt wordt het parkeerterrein bij winkelcentrum Kruidenhof anders ingedeeld. Voor de plannen voor de supermarkt zelf is een wijziging van het bestemmingsplan nodig. Die wordt acht weken ter inzage gelegd waarbij omwonenden en andere belanghebbenden een zienswijze of bezwaarschrift in kunnen dienen.