Digitale bloem leggen bij oorlogsmonumenten in Diemen

Omdat de Dodenherdenking ook dit jaar zonder publiek moet plaatsvinden, is de mogelijkheid gecreëerd om een digitale bloem te leggen bij één van de oorlogsmonumenten in Diemen. Naast de bloem is het ook mogelijk om een persoonlijke boodschap achter te laten. Op deze manier is het voor iedereen mogelijk om bij de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog stil te staan. Verdere informatie is te vinden op www.4en5mei.nl. Bij het monument naast het Gemeentehuis in Diemen zal een kleine afvaardiging van het college van B&W en van het comité Diemen 1940-1945 vandaag, 4 mei, bloemen leggen. Kransen en bloemen die normaal gesproken gelegd worden door andere organisaties, zullen op verschillende tijdstippen door medewerkers van de gemeente neergelegd worden bij het monument. Ook bij de andere herdenkingsmonumenten aan de Muiderstraatweg, de Overdiemerweg en op Rustoord zullen zoals gebruikelijk kransen worden gelegd. Dat gebeurt dit keer ook door kinderen van de Kinderraad Diemen.