Woningbouw op terrein Saan Diemen krijgt meer vorm

De plannen om een groot aantal woningen te bouwen op het terrein van Saan aan de Weesperstraat in Diemen krijgen meer vorm. Saan hoopt eind dit jaar te verhuizen naar de nieuwe locatie in Over-Diemen naast de Uyllanderbrug naar IJburg. Het bedrijf wil haast maken met de woningbouw op het huidige terrein, blijkt uit een toelichting aan de gemeenteraad. Die woningen worden verdeeld in 30 procent sociale huurwoningen, 20 procent middeldure huurwoningen en 50 dure huur/koopwoningen. Een deel van die woningen kan in middelhoge flats worden gerealiseerd maar ook kunnen er herenhuizen komen. ‘’De gewenste doelgroepen zijn: senioren, gezinnen, alleenstaande doorstromers (waaronder de actieve senioren) en starters in de koop- en huursector. Dit draagt bij aan de woningdifferentiatie waardoor er én een levensloopbestendige buurt ontstaat én er een belangrijke bijdrage geleverd wordt aan de doorstroming,’’ aldus de notitie. Hoeveel woningen er aan de Weesperstraat gebouwd kunnen worden, is nog niet bekend.