Gemeentehuis

Gemeente gaat door met aardgasvrij maken Diemen

De gemeente gaat door met het aardgasvrij maken van Diemen. ‘’We zijn nog maar net begonnen met deze reis. De gemeente onderzoekt hoe we van het aardgas af kunnen gaan en stelt hiervoor een visie op. Stap voor stap en wijk voor wijk, wordt naar de mogelijkheden gekeken voor de overgang naar een schone, duurzame wijze van verwarmen,’’ staat in een aankondiging voor een volgende – online – informatiebijeenkomst. Die wordt gehouden op 2 juni aanstaande; aanmelden is vereist en moet gebeuren voor 31 mei. ‘’Tijdens de informatieavond vertellen we waarom een aardgasvrije gemeente nodig is. Wat de gemeente hiervoor doet en wat het voor u als inwoners van onze gemeente betekent. Er is via de chatfunctie ruim gelegenheid voor het stellen van vragen. Wij zullen ook naar uw mening vragen, bijvoorbeeld: hoe wilt u betrokken worden bij het proces? Welke vragen heeft u? Welke zorgen heeft u?’’ De resultaten worden verwerkt in een Transitievisie Warmte die in december door de gemeenteraad wordt vastgesteld. De vraag óf Diemen van het aardgas af moet, komt daarin niet meer aan de orde.