Aantal coronabesmettingen in Diemen kwart hoger

De afgelopen week is bij 98 inwoners van Diemen besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat waren er 20 meer dan een week eerder, een toename met 25 procent. Die stijging is sterker dan in Amsterdam waar het aantal besmettingen bijna 17 procent hoger uitkwam. Het aantal besmettingen stijgt in Diemen daarmee ook al weer enkele weken achtereen. Daarbij komt dat het aantal uitgevoerde testen met 720 juist lager lag dan de 744 van een week eerder. Het percentage positief uitgevallen testen kwam daarmee in Diemen vorige week uit op 13,6 procent vergeleken met 10,5 procent een week eerder. In de hele regio Amsterdam-Amstelland nam het aantal coronabesmettingen van 2.678  naar 3.113. Premier Mark Rutte heeft eerder aangegeven dat er zich na Koningsdag met name in Amsterdam e.o. een aantal nieuwe grote clusters van corona is vastgesteld.