Kermis Diemen gaat door maar wel met coronaregels

De kermis in Diemen mag volgende week doorgaan. De gemeente heeft daartoe na rijp beraad een vergunning verleend. De kermis wordt nu gehouden van dinsdag 7 tot en met zaterdag 11 september. Een 25-tal attracties wordt opgesteld op en rond het Gemeentehuis aan de D.J. den Hartoglaan en op het parkeerterrein aan de Prins Mauritslaan. Dat gebied wordt volledig afgesloten met hekken en is alleen toegankelijk via één in/uitgang aan de kant van de Prins Mauritslaan. Vanwege corona mag zich slechts een maximum aantal personen tegelijk binnen het kermisterrein bevinden. Verder mogen er geen (brom-) fietsen, honden, flesjes of blikjes drinken mee het terrein op worden genomen. Afsluiting van de Ouddiemerlaan, zoals gebruikelijk bij het – dit jaar weer afgelaste – Diemer Festijn en de kermis, is dit jaar niet nodig. ‘’Wij hopen op een gezellig en geslaagde kermis. Wij doen ons best de eventuele overlast zoveel mogelijk te beperken. Omdat anders dan voorheen veel meer omwonenden thuis werken kan het zijn dat u meer als voorgaande jaren (geluids-)overlast ervaart. Wij rekenen op uw begrip,’’ schrijft de gemeente in een brief aan omwonenden.