Woningen in centrum Diemen verwarmen uit Weespertrekvaart

Zeker 2.000 woningen in het centrum van Diemen en in Diemen-Zuid kunnen verwarmd worden met het water van de Weespertrekvaart. Daarbij moet dan gebruik gemaakt worden van aquathermie, een techniek om warmte te onttrekken aan water. De raadsfractie van de Ouderenpartij Diemen ziet daar goede mogelijkheden in en organiseert daarom op 8 september een informatie-avond over aquathermie in De Omval. Een deskundige van Waternet zal vertellen over de mogelijkheden en over twee lopende projecten in Amsterdam. Waternet is de uitvoeringsorganisatie van waterschap Amstel Gooi en Vecht en de gemeente Amsterdam. Dat schap, beheerder van de Weespertrekvaart, heeft besloten om aquathermie te ontwikkelen en te promoten als schoon en duurzaam alternatief voor fossiele brandstoffen zoals aardgas, aardolie of steenkool. ‘’Het is daarom goed om te onderzoeken of aquathermie iets kan zijn voor de toekomstige energievoorziening in de wijken langs de Weespertrekvaart, bijvoorbeeld in Bomenrijk, Beukenhorst, Schelpenhoek, Anne Frankwijk, of de toekomstige Hof van Saan,’’ zegt fractieleider Peter Prins van de OuderenpartijDiemen. Belangstellenden voor de bijeenkomst kunnen zich opgeven via het contactformulier op www.ouderenpartijdiemen.nl.