Corona prikbus komt volgende week naar Diemen-Zuid

De corona prikbus die al weken door diverse wijken van Amsterdam toert komt nu ook naar Diemen-Zuid. Het mobiele prikteam van de GGD Amsterdam staat op woensdag 8 september van 13.00 tot 17.30 uur bij Hogeschool InHolland aan Wildenborch 6, direct naast de nieuwbouwwijk Holland Park. Belangstellenden kunnen daar gratis en zonder afspraak een vaccinatie tegen corona halen. In Diemen is nog altijd één op de drie inwoners (34 procent) niet door de GGD gevaccineerd tegen corona. Vier procent heeft één vaccinatie gehad, 62 procent van de inwoners van Diemen is volledig gevaccineerd. Dat cijfer ligt hoger dan de 58 procent in Amsterdam maar lager dan in de overige randgemeenten. Daarbij gaat het alleen om vaccinaties door de GGD, mensen die hun prikken hebben gekregen van huisartsen of in ziekenhuizen zijn niet meegeteld. De werkelijke vaccinatiegraad zal dus hoger liggen, tekent de GGD Amsterdam aan.