ProRail rijdt in centrum Diemen spoordek van 1.000 ton in

ProRail heeft in het centrum van Diemen afgelopen weekend een spoordek van 1.000 ton ingereden op de plek van de oude spoorovergang in de Ouddiemerlaan. Het spoordek is het dak van het nieuwe spoorviaduct, dat de afgelopen maanden ter plekke is gebouwd. Onder het spoordek gaan de aannemers de komende maanden grond afgraven om zo ruimte voor de onderdoorgang onder het spoor te creëren. De verwachting is dat het nieuwe spoorviaduct in het eerste kwartaal van 2023 in gebruik kan worden genomen. Met de aanleg ervan verdwijnt een hinderlijk obstakel in de verbinding tussen Diemen Noord en Diemen Centrum. Ook gaat het zorgen voor een betere doorstroming op de Ouddiemerlaan. De onderdoorgang draagt bij aan toegankelijkheid en bereikbaarheid en verbetert de verkeersveiligheid rondom het station, stelt ProRail.