Parkeerplaats

Weer serie postzegels met Sint Petrus’ Bandenkerk Diemen

Ter gelegenheid van het 111-jarig bestaan van de Diemense Sint Petrus’ Bandenkerk aan de Hartveldseweg geeft de Diemense filatelieclub De Zegelaars speciale postzegels en ansichtkaarten uit van kunstwerken waarop deze kerk is afgebeeld. Eerder hebben De Zegelaars soortgelijke postzegels uitgegeven: in 2015 met een foto ter gelegenheid van 70 jaar Bevrijding, in 2019 het schilderij ‘Vrij!’ van deze foto door de Diemense kunsenares Diana de Bruin en afgelopen zomer een voorstudie uit 1909 door de architecten van de kerk. Daar zijn nu zes persoonlijke postzegels bijgekomen: van de overleden kunstschilder Christiaan Hoogmoed, van de Surinaamse kunstenaar René Tosari (uit 1980), van de architecten Lippits en Scholte (uit 1910) en van de Diemense kunstenaressen Ellen de Lange (uit 2006) en Diana de Bruin (uit 2018). De negen kunstwerken worden aangevuld met een afbeelding van de Blauwe Olifant. Tevens is van elke afbeelding ook een ansichtkaart gemaakt. Inwoners van Diemen kunnen de postzegels en kaarten bestellen door per velletje 11 euro en per setje kaarten 5 euro over te maken op rekeningnummer NL49 INGB 0002 4049 32 van ASV De Zegelaars. Vergeet niet het adres te vermelden op de overschrijving, dan wordt de bestelling thuisbezorgd. De velletjes zijn ook te koop tijdens de club- of beursbijeenkomsten van De Zegelaars.