Gemeente schakelt B&A in voor hulp toeslag-slachtoffers

Madi Diemen, dat deel uitmaakt van de commerciële onderneming B&A, heeft van de gemeente Diemen de opdracht gekregen om gedupeerden van de toeslagaffaire in Diemen te ondersteunen. Medewerkers van Madi Diemen benaderen actief de gedupeerden in Diemen. Zij achterhalen wat voor hulp er nodig is en ondersteunen daar waar nodig. Wanneer een gedupeerde het wenst, wordt er een persoonlijk gesprek ingepland, meldt de Diemer instelling. ‘’Het gehele team in Diemen is betrokken bij deze opdracht. We kijken daarbij naar alle leefgebieden. Natuurlijk bespreken we met gedupeerden zaken als schulden en inkomen, maar ook huisvesting, zorg en de opvoeding van kinderen komen aan bod. Daarbij helpen wij bewoners bijvoorbeeld met advies en informatie over relevante wetten, regelingen en voorzieningen. Maar ook helpen we bij ingewikkelde formulieren, het opstellen van bezwaarschriften of het starten van hulp door onze schuldhulpverleners.’’ De opdracht van de gemeente loopt tot en met 30 april 2022. Maar zal door het leveren van nazorg aan de betreffende bewoners mogelijk langer doorgaan.