Lijsttrekkers gemeenteraad Diemen stappen op

Drie leden van de gemeenteraad van Diemen die bij de verkiezingen van vier jaar geleden lijsttrekker waren voor hun partij stappen volgend jaar op. Wethouder Lex Scholten, bij een reeks vorige verkiezingen lijsttrekker voor de PvdA, heeft al eerder aangekondigd er mee te stoppen. De PvdA moet nog beslissen wie komend voorjaar de lijst gaat aanvoeren. Bij de VVD heeft fractievoorzitter Brigitte Wielage meegedeeld er na 16 jaar mee te stoppen. GroenLinks ziet Nicole van Engelen, die ook de lijst in 2017 aanvoerde, niet meer terugkeren in de gemeenteraad. GroenLinks Diemen heeft wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg al als lijsttrekker aangewezen. Zijn collega Jeroen Klaasse voert opnieuw de lijst van D66 aan. Bij de plaatselijke fracties lijken er minder mutaties. Ze willen de beide raadsleden voor de Onafhankelijke Partij Diemen, Jan Sikking en Leo Smits, fractievoorzitter Peter Prins van de Ouderenpartij Diemen en zijn collega Wim Advokaat van Ons Diemen allen na de raadsverkiezingen van maart volgend jaar doorgaan. Of het CDA ook weer meedoet aan die verkiezingen is nog niet bekend gemaakt.