Politie Diemen ‘blokkeert’ Holland Park bij controle-actie

De politie van Diemen heeft dinsdag de nieuwe wijk Holland Park ‘op slot gezet’ door op een aantal plaatsen tegelijk controleplekken in te richten. ‘’Door meerdere toegangswegen tegelijk te controleren krijgen we een beter zicht op voertuigen en bestuurders. Het doel van deze actie is om informatie te verzamelen om wijk gerelateerde criminaliteit tegen te gaan, zoals diefstallen van vervoermiddelen en inbraken,’’ aldus de politie. Er zijn ongeveer 120 auto’s gecontroleerd in een tijdsbestek van 1,5 uur. De politie van Diemen heeft geen resultaten van die controles bekend gemaakt. In Holland Park worden de laatste tijd regelmatig onder meer diefstallen van motorfietsen, scooters en fietsen gemeld. Daarnaast is in de nieuwe wijk van Diemen enkele malen een hennepplantage opgerold.