Eén op vijf inwoners Diemen is niet gevaccineerd

Eén op de vijf inwoners van Diemen, ofwel 20 procent, is niet gevaccineerd tegen corona. Dat blijkt uit het wekelijkse overzicht van de GGD Amsterdam. In Amsterdam zelf ligt het aantal niet-gevaccineerden op 25 procent of één op de vier maar in de andere randgemeenten ligt dat tussen de 17 en 15 procent. Drie procent van de Diemenaren is gedeeltelijk gevaccineerd. Het aantal door de GGD Amsterdam positief op corona geteste inwoners van Diemen is vorige week uitgekomen op 58, dat is ruim meer dan het dubbele van de 23 van de week daarvoor. Het aantal afgenomen testen kwam uit op 385 vergeleken met 298 een week eerder. Het percentage positieve testen steeg daarmee van 7,7 naar 15. Diemen volgt met die cijfers de landelijke tendens waar het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames ook sterk oploopt.