Spoorzicht Diemen

Rochdale verduurzaamt 111 woningen op Spoorzicht Diemen

Woningstichting Rochdale heeft BAM Wonen opdracht gegeven voor het verduurzamen met 111 sociale huurwoningen in de wijk Spoorzicht in Diemen. 42 woningen dateren uit de jaren dertig en 69 uit de jaren vijftig. Na de werkzaamheden ervaren bewoners meer wooncomfort en besparen zij op hun energieverbruik en CO2-uitstoot, aldus BAM. Bij dit project gaat het om het aanbrengen van dak- en spouwmuurisolatie, vervanging van het glas door HR++ glas en het plaatsen van nieuwe voordeuren. Alle woningen krijgen een CO2-gestuurd ventilatiesysteem, gecombineerd met nieuwe ventilatieroosters. Optioneel kunnen bewoners kiezen voor zonnepanelen. Bij het onderhoud gaat het om vernieuwen van dakpannen, dakramen en hemelwaterafvoeren en herstellen of vervangen van dakgoten. Daarnaast herstelt BAM Wonen metselwerk en voert schilderwerk aan voordeurkozijnen uit. Inmiddels heeft ruim 88 procent van de bewoners ingestemd met de verduurzaming. Begin december 2021 start BAM Wonen met de werkzaamheden terwijl de oplevering staat gepland voor eind september 2022.