Verrassend minder leegstand in winkelgebieden Diemen

De leegstand in de verschillende winkelgebieden in Diemen is de laatste tijd verrassend opgelost. In de Arent Krijtsstraat zijn er in korte tijd de thuiszorgorganisatie Darius Home Care, Dental Care Diemen, telefoonwinkel GSM Diemen en een winkel in tweede handskleding bij gekomen. In winkelcentrum Diemen-Noord opende eerder dit jaar Grandcafé Deli en zijn in het winkelcentrum zelf een winkel in goedkopere kleding en Choc & More geopend. In dat centrum aan het Gruttoplein staan nu nog twee eenheden leeg. In het winkelcentrum Diemerplein wordt in de kelder naast Gall & Gall gewerkt aan een filiaal van een Chinese winkelketen. Dat bedrijf geeft tot nu toe verder geen informatie. In Diemerplein staan nog wel het voormalige pand van Miss Etam, dat van Jamin en enkele nog nooit verhuurde eenheden leeg. Aan de Kruidenhof in Diemen-Zuid begint verder binnenkort de uitbreiding van de Jumbo supermarkt. Enkele maanden geleden is de slijterij daar wegens pensioen vertrokken, dat pand staat nog leeg.