PvdA Diemen

Sofie Kuilman wordt lijsttrekker bij PvdA Diemen

Sofie Kuilman wordt lijsttrekker voor de PvdA bij de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad van Diemen komend voorjaar. Dat heeft de kandidatencommissie voorgesteld. Kuilman is tijdens de afgelopen raadsperiode fractieleider geworden van de PvdA in de gemeenteraad. Nico Portegijs, voorheen fractieleider en voormalig wethouder van Diemen, komt volgens de voorgestelde kandidatenlijst op een onverkiesbare achtste plaats. Tweede is Frank Geerts die momenteel ook raadslid is. Vervolgens staan er drie nieuwkomers op de lijst, Mila Veenboer, Max Wind en Willem van Es. Op een onderste, 14e plaats, staat vertrekkend wethouder en voormalige lijsttrekker Lex Scholten. De Diemer afdeling van de PvdA moet de lijst en het verkiezingsprogramma op 16 november definitief vaststellen.