Kwart woningen Diemen in handen van investeerders

Een kwart van alle woningen in Diemen is in handen van investeerders. Dat is het hoogste percentage van alle gemeenten in Nederland, blijkt uit cijfers van het kadaster. Tweede is het Limburgse Vaals met 22 procent terwijl in Amsterdam met 21 procent minder woningen in handen zijn van investeerders dan in Diemen. Sinds 2017 gaan er in heel Nederland steeds meer woningen van eigenaar-bewoners naar investeerders hoewel die trend in de eerste helft van dit jaar wat is afgezwakt. De data over investeerders zijn op dit moment beschikbaar tot en met juni 2021, tekent het kadaster aan. Ook zijn de data over het 1e halfjaar van 2021 nog voorlopig. Bij transacties door particulieren wordt namelijk een dag, een maand, een half jaar en een jaar na aankoop gecheckt of men er is gaan wonen. Als de verkrijger op enig moment in de woning is gaan wonen, verandert de indicatie in eigenaar-bewoner.