Ondermijning thema event voor ondernemers Diemen

Het jaarlijkse evenement voor ondernemers Vaart in Diemen staat dit keer in het teken van ondermijning. ‘’Waarom is dat voor ondernemers interessant? Er is sprake van ondermijning als de grenzen tussen de bovenwereld (de ‘gewone’ maatschappij) en de onderwereld (criminelen) vervagen. Criminelen beschikken over illegaal vermogen en richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze in de ‘bovenwereld’ medewerking nodig van bijvoorbeeld makelaars, autoverhuurbedrijven, administratiekantoren en notarissen. Dit heeft een ondermijnend effect op de samenleving. Voorbeelden van ondermijning waar ondernemers mee te maken kunnen krijgen zijn mensenhandel en -smokkel, criminele motorbendes, georganiseerde hennepteelt, fraude met vastgoed en witwaspraktijken,’’ aldus de gemeente. Vaart in Diemen, dat mede wordt georganiseerd door Ondernemend Diemen, vindt plaats op 24 november bij Venduhuis De Eland en Zon aan de Weesperstraat. Bezoekers dienen een geldige QR-code te tonen.