Messenverbod uitgebreid en meer alcoholverboden in Diemen

B&W van Diemen heeft een aantal extra plekken in Diemen aangewezen waar een verbod geldt voor het nuttigen van alcohol en het bij zich hebben van aangebroken flessen of blikjes. Het gaat met name om de omgeving van de winkelcentra Diemerplein, Gruttoplein (foto) en Kruidenhof, de omgeving van de NS-stations Diemen en Diemen-Zuid en een deel van de Rode Kruislaan. Op deze plekken leidt alcoholgebruik regelmatig tot onacceptabel en hinderlijk gedrag. Verder heeft de burgemeester besloten om het dragen van messen en steekwapens in heel Diemen te verbieden, in aanvulling op wat al verboden is volgens de wet Wapens en Munitie. Op deze manier wil de gemeente overlast tegen gaan en onveiligheid verminderen. Boog: ‘’We zien dat op verschillende plekken met enige regelmaat sprake is van overlast gevende groepen, waarbij alcohol in het spel is. Dat heeft een negatief effect op de leefbaarheid voor de inwoners van die buurten, de bezoekers van een winkelcentrum of de OV-reizigers bij een station. Daar willen we wat aan kunnen doen. Door deze maatregel kunnen de politie en onze handhavers effectiever optreden. Zo kunnen we zorgen dat iedereen in Diemen zich veilig en op zijn gemak kan voelen.’’