Gaasperdammertunnel bij Diemen weer dicht voor update

De Gaasperdammertunnel en -weg is komend weekend opnieuw afgesloten tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. Rijkswaterstaat moet verschillende updates uitvoeren voor de software van de tunnelinstallaties. ‘’Deze zijn nodig voor onderhoud en voor optimalisatie van de bediening van de tunnel. Een update zelf is snel doorgevoerd. Dat kunt u vergelijken met een update van uw telefoon of laptop. Het meeste werk zit in het testen. Als de tunnel dicht is, doen Rijkswaterstaat en IXAS om beurten een test om te kijken of alles in de huidige situatie werkt. Vervolgens voeren we de update uit, waarna we nog eens uitvoerig testen of alles nog zo werkt als de bedoeling is,’’ legt de dienst uit. In het weekend wordt ook de software van de omroepinstallaties aangepast en getest. Omdat dat voor hinderlijk geluid in de omgeving kan zorgen, worden die testen overdag uitgevoerd.

(archieffoto)