In Diemen is 2,3 procent van de huishoudens miljonair

In Diemen is 2,3 procent van alle huishoudens miljonair. Dat is minder dan het landelijke cijfer van 3,5 procent en een stuk lager dan de 4,4 procent Amsterdamse huishoudens die zich miljonair kunnen noemen. Ook in buurgemeenten als Weesp en Wijde Meren (Muiden) ligt het aantal miljonairs hoger. Dat blijkt uit cijfers van het CBS over de situatie op 1 januari 2020. Het aantal Nederlandse miljonairs was toen met 278.000 huishoudens ruim 24.000 meer dan een jaar eerder. Gemiddeld hadden die huishoudens een vermogen van 1,6 miljoen euro tegenover 56.000 euro bij de overige huishoudens. Het grootste deel van het vermogen van die rijkere huishoudens bestaat uit een belang in een onderneming terwijl een kleine kwart bestaat uit de waarde van de eigen woning. Omdat de cijfers inmiddels bijna twee jaar oud zijn en er sindsdien sprake is van een sterke stijging van de woningprijzen zal het aantal miljonairs inmiddels – ook in Diemen – vermoedelijk hoger zijn.