Scouting Diemen krijgt gerecyclede container van UPS

Scouting Diemen heeft dit weekend een opgeknapte en verbouwde container ontvangen van bestelbedrijf UPS. De container, die in ontvangst werd genomen door voorzitter Aschwin van Wel, zal gebruikt worden om in te knutselen en spullen in op te slaan. De container werd overgedragen door Bob Pront, teamleider preloaders in de Amsterdamse vestiging van UPS: ‘’In mijn vrije tijd doe ik veel vrijwilligerswerk, want elkaar helpen en een hechte gemeenschap creëren, vind ik heel belangrijk. UPS deelt deze visie, waardoor ik vanaf het begin kon rekenen op de steun van zowel het management als mijn collega’s.’’ Hoewel een container verbouwen op het eerste gezicht geen ingewikkelde taak lijkt, heeft het project toch heel wat tijd in beslag genomen. Pront: ‘’Omdat UPS – terecht – veel waarde hecht aan veiligheid en kwaliteit, vergde de selectie van de container, het verbouwen zelf en natuurlijk de finale goedkeuring flink wat tijd en inspanning.’’ De aanpassing werd ook gedaan conform de behoeften van scouting, met onder andere een gebruiksvriendelijke deur en een laagje donkergroene verf – de kleur van Scouting Diemen. ‘’Scoutings in Nederland zijn vrijwel volledig afhankelijk van vrijwilligerswerk,” zegt Aschwin van Wel. ‘’Dat is prachtig, maar betekent ook dat praktische giften zoals deze container van UPS meer dan welkom zijn.’’