Ouderenpartij

Peter Prins voert lijst Ouderenpartij Diemen weer aan

Peter Prins is opnieuw lijsttrekker voor de Ouderenpartij Diemen bij de raadsverkiezingen van maart volgend jaar. Prins is de afgelopen jaren fractievoorzitter voor die partij in de gemeenteraad. Tweede op de lijst is het andere raadslid Evert den Heijer gevolgd door fractieopvolger Imara Bonilla. Op vier staat Francoise Mallens die vanaf 1973 in Diemen woont, actief was op het studentencomplex aan de Rode Kruislaan en werkzaam is geweest als studentendecaan. Margot van Doesburg is actief als vrijwilliger in het Longfonds en staat op de vijfde plaats. ‘’Zij willen vanuit hun eigen achtergrond, ervaring en enthousiasme ouderen een stem geven in de gemeentepolitiek in Diemen. Dat is nog steeds hard nodig, want veel ouderen voelen zich niet gehoord en gekend door de politiek en maken zich zorgen om hun financiële situatie, over het tekort aan passende woningen en de teruglopende zorg en ondersteuning. Dat is in de Coronapandemie niet beter geworden. Het vertrouwen in de overheid en de politiek is tot een minimum gedaald. Ouderen zijn zelf ook jong geweest, en weten daarom goed wat jongeren beweegt,’’ aldus de Ouderenpartij Diemen.