Twee gewonden bij overval op woning Diemen-Noord

Bij een overval op een woning aan de Heivlinderweg in Diemen-Noord zijn vrijdagochtend vroeg twee gewonden gevallen. Eén van de slachtoffers moest door de brandweer uit de woning worden gehesen. Beide slachtoffers zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie stelt dat er mogelijk schoten zijn gevallen maar dat is niet de oorzaak van de verwondingen. Politie, brandweer en ambulance waren in grote getale aanwezig. De politie plaatste ook een tent om een voor de woning geparkeerde auto. In dit deel van Diemen-Noord hebben zich al eerder ernstige geweldsincidenten voorgedaan. Begin dit jaar raakte een man zwaargewond bij een soortgelijke overval op de Heivlinderweg. Of dat dezelfde woning was, is nog niet duidelijk. In de nabijgelegen Klipperweg werd in juni dit jaar een woning beschoten terwijl daar in 2018 een dodelijke aanslag plaatsvond. Bij de flats aan de Hermelijnvlinder vond daarvoor ook al een gewapende aanslag plaats maar het slachtoffer daarvan overleefde dat.