GFT-containers weer terug bij hoogbouw in Diemen

Bewoners van de hoogbouw in Diemen krijgen weer aparte containers voor GFT-afval. Die zijn geruime tijd geleden bij de invoering van een nieuw ophaalsysteem weggehaald in heel Diemen maar daardoor konden bewoners van de hoogbouw gescheiden GFT-afval niet meer kwijt. Hen is de laatste tijd gevraagd of ze belangstelling hebben om hun gft-afval apart te houden. Op basis van de reacties plaatst Meerlanden op centrale plekken in de wijken van Diemen containers die bewoners met een pasje kunnen openen. In Diemen Noord zijn die containers inmiddels al geplaatst. ‘’Nu moet de software nog worden ingebouwd. Alleen bewoners die hebben aangegeven mee te willen doen, krijgen in januari een informatiebrief en pasje van Meerlanden,’’ deelt een woordvoerster van de gemeente mee. Bij nieuw opgeleverde appartementen komt een gft-container die eveneens met een pasje door de bewoners te openen is.