Testcentrum corona in centrum Diemen tijdens Kerst open

De coronatestunit die staat opgesteld bij het gemeentehuis aan de Ouddiemerlaan in het centrum van Diemen is beide Kerstdagen geopend. Ook gelden de normale openingstijden, van 09.00 tot 12.00 en van 13.00 tot 16.00 uur. ‘’Door bewoners laagdrempelig een coronatest aan te bieden, willen we mensen nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen. Testen is naast het naleven van de coronamaatregelen (afstand houden, handen wassen) belangrijk om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan,’’ stelt de GGD Amsterdam die de testunits organiseert. Die instelling deelde eerder mee dat vorige week (week 50) bij 158 inwoners van Diemen corona is vastgesteld terwijl dat er een week eerder 184 waren. Het aantal bij inwoners van Diemen afgenomen testen daalde van 984 nar 910.