Basisschool Holland Park Diemen komend schooljaar open

De nieuwe basisschool in Holland Park Diemen (Park Valley) zou komend schooljaar 2022/2023 de deuren moeten openen. Dat is dan niet bij het begin van het schooljaar maar in de loop van 2023. De bouw van het wooncomplex waar de school in wordt ondergebracht is pas enkele weken geleden begonnen. De gemeente trekt voor 2022 425.000 euro uit voor de inrichting van het nieuwe schoolgebouw, aldus een voorstel aan de gemeenteraad. De school is een vervanging van Het Atelier in het centrum van Diemen-Zuid. Die school telt momenteel 191 leerlingen terwijl er in het nieuwe gebouw ruimte zal zijn voor 700 leerlingen. De gemeente wil alleen het meubilair en andere voorzieningen voor de extra leerlingen betalen. Een verzoek van beheerder Florente om ook voor vervanging van het verouderde bestaande meubilair gelden te verschaffen wordt afgewezen omdat Florente zelf verantwoordelijk is voor vervanging en onderhoud daarvan en daarvoor ook jaarlijks geld van het Rijk voor ontvangt. De raad bespreekt de plannen tijdens een extra informatieve bijeenkomst op dinsdag 18 januari.