House of Bird in Diemerbos wordt trouwlocatie Diemen

Horecabedrijf House of Bird in het Diemerbos wil gaan dienen als trouwlocatie in de gemeente Diemen. Het college van B&W wil dat verzoek gaan honoreren. House of Bird is een restaurant en evenementenlocatie gelegen aan de rand van het Diemerbos. Dat kan als een mooie aanvulling gaan dienen op de bestaande trouwlocaties in Diemen, denkt de gemeente. Er zijn in Diemen momenteel vier trouwlocaties: Paviljoen Puur, Het Wapen van Diemen, Schuilkerk De Hoop en het gemeentehuis. Deze plekken gelden als zogeheten huis der gemeente en daar kan een officieel burgerlijk huwelijk worden voltrokken. Tot nu toe beslist de gemeenteraad over de aanwijzing van een locatie als huis der gemeente. Het voorstel is nu die bevoegdheid over te dragen aan het college zodat aanvragen in de toekomst sneller afgehandeld kunnen worden. β€˜β€™Als de gemeenteraad instemt met dit voorstel, dan neemt het college vervolgens de beslissing dat House of Bird als trouwlocatie mag dienen. Als andere locaties voldoen aan bepaalde voorwaarden, kunnen zij ook in aanmerking komen als trouwlocatie.’’