Gemeente Diemen zoekt warmteregisseur voor ‘van ’t gas af’

De gemeente Diemen is op zoek naar een warmteregisseur ‘die samen met ons toe wil werken naar een gasvrij Diemen’. De functionaris krijgt een baan van 36 uur met een maximum salaris van 4.562 euro bruto per maand. ‘’De reis naar een gasvrij Diemen is begonnen, de gemeenteraad heeft hiervoor een transitievisie warmte vastgesteld. Wat op papier staat moet nu tot leven worden gewekt.’’ De ambtenaar moet onder meer ‘het gesprek met inwoners, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties op gang brengen om erachter te komen welke ideeën er leven voor gasvrije wijken of buurten.’ Voor de al opgedoken initiatieven moet hij/zij een participatieaanpak ontwikkelen. Verder moet de functionaris ook in gesprek met de woningcorporaties en grote verhuurders om samen plannen te maken en met energiebedrijven om te toetsen welke kansen zij zien. ‘’Je hebt oog voor de sociale kant van de warmtetransitie: wat kan de gemeente doen voor kwetsbare groepen? Hoe voorkomen we energiearmoede?’’ Ook stelt de gemeente: ‘’We zijn een kleine gemeente, met de uitdagingen van een grote stad. Met open houding staan we klaar voor wie ons nodig heeft. We halen het beste uit elkaar en zijn nooit uitgeleerd. Voor deze functie zijn we op zoek naar een verbinder. Iemand die leergierig is, bewust doet en een open houding heeft.’’